Binnen een 2e spoor traject ga je als werknemer buiten je huidige werkgever op zoek naar passende arbeid

Wanneer je het 2e spoor traject in gaat, komen er heel wat vragen op je af. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe ga ik mij presenteren op de arbeidsmarkt? Hierbij help ik je graag verder in een persoonlijk adviesgesprek.

Adviesgesprek

Nadat ik een goede indruk heb gekregen van je situatie tijdens het adviesgesprek, zet ik meteen de eerste lijnen uit voor het trajectplan. Hierin staan duidelijke afspraken met betrekking tot de re-integratie waar wij vervolgens eens in de 1 á 2 weken contact over zullen hebben. Onder andere in de vorm van coachingsgesprekken.

Arbeidsverlies

Na het adviesgesprek gaan we samen bepalen waar je precies staat. Het kan zijn dat je veel moeite hebt om je huidige werk steeds meer los te moeten laten. We gaan daarom in gesprek hoe je dit ervaart en waar je tegen aan loopt. Dit nemen wij als vertrekpunt om richting te bepalen in jouw re-integratietraject. Ik help je graag om het 2e spoor traject niet te laten voelen als een opgave, maar te laten zien en te benutten als kans.

Vitaliteit en arbeid

Het voeren van coachingsgesprekken over de persoonlijke ontwikkeling in relatie tot arbeid is essentieel om met werk te beginnen. Wij bespreken de verhouding tussen privé en werk met als doel de vitaliteit te verbeteren. Dit doen we aan de hand van een vitaliteitstraining waarin we stap voor stap toewerken naar een balans waarin arbeid een plaats kan innemen.

Beroepskeuzetest

Om een goed beeld te krijgen van je kwaliteiten en interesses, kan een beroepskeuzetest ingezet worden. Deze test maak je thuis en bespreken wij tijdens een vervolggesprek. Wij leggen vervolgens de directe link met een aantal beroepen, opleidingen en zoeken vervolgens naar passende vacatures.

Solliciteren

Je gaat sollicitatieactiviteiten ondernemen en ik zal je hierbij ondersteuning bieden. Je gaat een mooi cv opstellen, sollicitatiebrieven versturen en gesprekken voorbereiden. Ik zal je adviseren zodat je binnen het sollicitatieproces niet voor verrassingen komt te staan.

Inzet netwerk

Wanneer je gaat solliciteren, doe je een beroep op je eigen netwerk, maar ook op dat van mij. Het helpt wanneer wij zowel een online als een fysiek netwerk inzetten om een passende baan te vinden. Ik geef je een LinkedIn training en help om een mooi profiel op te stellen, zodat je opvalt bij werkgevers.