Welkom bij Arbeidstaal re-integratie
Wij helpen je graag verder om weer de eerste stappen te maken richting de arbeidsmarkt

Dit doen wij door eerst met je in gesprek te gaan om je verhaal te horen en om je beter te leren kennen. Wij willen weten waar je staat ten aanzien van werk en of je al aan werk toe bent of dat je eerst eens hobbymatig activiteiten wil oppakken. Misschien wil je eerst in contact met anderen komen of werkervaring op doen. Ook daar helpen wij je graag bij.

Wij bieden onze dienstverlening binnen 3 verschillende modules aan.

Module 1 – In beweging komen

Wij willen je graag helpen om weer onder de mensen te komen. Daarom denken wij graag met je mee. Onderstaand een aantal voorbeelden van de diensten in de module ”in beweging komen” waarmee wij je kunnen helpen:

 • Wij helpen je om een meer gezonde levensstijl te hanteren door de inzet van een vitaliteitstraining.
 • Wij begeleiden je om je dagplanning zo in te richten dat je overzicht hebt.
 • Meer zelfvertrouwen creëren door met kleine stappen richting de arbeidsmarkt toe te werken.
 • Mocht je er klaar voor zijn om werkervaring op te doen, dan helpen wij jou een passende werkervaringsplaats te vinden.

De werkervaringsplaats

Je gaat bij een organisatie werkervaring op doen. Dit is vergelijkbaar met een stage. Dit betekent dat je uren en taken langzaam kan opbouwen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor 2 x 4 uur per week te starten bij een kringloopwinkel. Uiteraard gaan wij graag met je in gesprek en zoeken wij een passend bedrijf voor jou om werkervaring op te kunnen doen. Uren en taken zullen wij altijd in overleg met jou en het bedrijf in kaart brengen.

De bedoeling van een werkervaringsplaats is om weer te wennen aan werk. Wat kun jij aan? Is de stap naar werk nog te groot? Of weet je niet of de werkzaamheden misschien te zwaar zullen zijn? Dan kun je werkervaring op doen om hierachter te komen.

Module 2 – Arbeidsfit maken

Weet je nog niet precies wat voor werk je wil gaan doen? Wij denken graag met je mee.
Misschien wil je een beroepskeuzetest maken om de beroepen en mogelijkheden in beeld te brengen. Wil je weten hoe je moet solliciteren of een sollicitatiebrief moet opstellen? Wij begeleiden je aan de hand van voorbeelden.

In het re-integratietraject “Arbeidsfit maken” willen wij samen met jou gaan bepalen welke banen en werkzaamheden goed bij je aansluiten. Ook willen we weten wat je al wel over het sollicitatieproces weet en wat nog niet. Uiteindelijk ben je na dit traject klaar om te gaan solliciteren naar een baan.

Onze dienstverlening zal altijd aangepast worden op wie jij bent en waar je hulp bij nodig hebt. Zo proberen wij geen kostbare tijd te verliezen met zaken die je misschien al weet.
Wij willen vooral weten waar jouw behoefte ligt binnen de route naar werk en je bent vrij om dit bij ons aan te geven.

Onderstaand een aantal voorbeelden van activiteiten die in de module “Arbeidsfit maken” aan bod komen:

 • Wij bespreken graag het arbeidsverlies met je. Heb je je vorige baan niet fijn afgesloten of wil je graag in kaart brengen waar je staat ten aanzien van werk? Dan helpen wij je graag om dit inzichtelijk te maken en om de volgende stap naar de beroepenoriëntatie te maken.
 • Omdat werk iets is wat erbij komt, willen wij eerst zorgen dat je goed in je vel zit. Wij helpen je om je lichamelijk en in je hoofd weer fit te voelen door middel van een vitaliteitstraining.
 • Samen stellen wij een passend cv op. Kun je niet goed met een computer overweg? Geen probleem, wij zijn er om je daarbij te helpen.
 • Wij zoeken samen een werkervaringsplaats. Wat dit zal zijn dat vinden wij samen, maar jij mag beslissen.
 • Wij helpen je om je netwerk effectief in te zetten. Wij kunnen bijvoorbeeld een LinkedIn training geven. Ook leggen wij uit hoe je mensen die je in het dagelijks leven tegenkomt en spreekt, kan vragen om jou te helpen in de zoektocht naar werk.
 • Wij gaan samen oefenen met solliciteren, gesprekken voeren en bellen naar werkgevers om hen vragen te stellen.
 • Er kan een beroepskeuzetest ingezet worden om een aantal beroepen te vinden welke passen bij jouw kwaliteiten en interesses. Wij bespreken de beroepen en gaan dan samen onderzoeken welke passend zijn en onderzoeken of er vraag is naar deze beroepen op de arbeidsmarkt.
 • Wij hebben vanuit Arbeidstaal re-integratie een groot netwerk van werkgevers die wij in kunnen zetten voor een werkervaringsplaats, maar waarbij wij je ook kunnen voorstellen voor een baan in loondienst.

Module 3 – Passend werk

Ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan? Wij helpen met solliciteren, het netwerk in te zetten en gaan samen met je op zoek naar een mooie baan.

In de module “Passend werk” zoeken wij samen met jou naar de meest passende functies. Wij gaan hier uiteindelijk samen op solliciteren en begeleiden jou binnen het gehele sollicitatieproces en de nazorg hiervan.

Onderstaand een aantal voorbeelden van activiteiten in het kader van de module “Passend werk”:

 • Wij helpen door ons netwerk voor je in te zetten. Dit betekent dat wij bij de bedrijven die wij goed kennen navraag kunnen doen of zij met jou in gesprek willen gaan. Wij kunnen eventueel jouw cv aan een aantal bedrijven voorleggen.
 • Wij helpen jou met solliciteren. We stellen samen brieven op, oefenen gesprekken en bellen samen werkgevers na als wij hier gesolliciteerd hebben.
 • Wij helpen door ons netwerk effectief voor je in te zetten. Dit betekent dat wij de bedrijven in ons netwerk intensief gaan benaderen om voor jou een sollicitatiegesprek te regelen. Wij kunnen jouw cv aan een bedrijven voorleggen en jou aanbevelen als potentiële werknemer.
 • Wij gaan met jou een zoekprofiel opstellen. Hiermee zorgen wij ervoor dat wij een overzicht hebben met een aantal eisen waaraan jouw baan moet voldoen.

Uiteindelijk willen wij binnen deze module samen met jou een passende baan vinden.

Wil je eerst graag kennis maken met één van onze adviseurs, vraag dan gratis een adviesgesprek aan. Wij kunnen je dan meer vertellen over de mogelijkheden.