Terwijl ik in mijn eentje in de schemering terug wandelde naar mijn hostel, werd ik op een Nieuw-Zeelandse berg geblokkeerd door een gems. Hij was overduidelijk niet van plan om mij coulance te verlenen om mij door te laten.

Het beest stormde op mij af en er werd bij mij een hersencel geactiveerd. Het was de cel die opgeslagen had wat je moet doen wanneer je door een ram wordt aangevallen. Spring met beide armen en benen wijd in de lucht en schreeuw zo hard je kan. Ik paste dit toe, de gems schrok hiervan en ging er vandoor.

Dit avontuur had ik nooit meegemaakt als ik alleen maar de gebaande paden zou bewandelen. Het gaf mij een kick en veel energie!

Binnen spoor 2 wil ik met mijn kandidaten ook buiten de gebaande paden treden. Dat doe ik soms met de kandidaat door de inzet van een werkervaringplaats. Een totaal andere werkplek kan inzicht geven in de belastbaarheid en kan helpen om arbeidsritme op te bouwen.
Ook kan de kandidaat nieuwe ervaringen opdoen waar hij nieuwe energie van krijgt.

“Some beautiful paths can’t be discovered without getting lost.”

Spoor 2 inzetten?
florian@arbeidstaalreintegratie.nl
06-23650878

Leave A Comment